БЛОГ

7 порад щодо догляду за волоссям для чоловіків

Використовуйте натуральний шампунь.
Ваше волосся заслуговує на те, щоб його обробили засобом, який містить тільки натуральні інгредієнти, які м'яко очищають його. Уникайте шампунів із довгим списком агресивних хімічних інгредієнтів.

Не використовуйте шампунь щодня.
Багато хлопців мають звичку користуватися шампунем кожен день, вважаючи, що їм слід мити волосся щоразу, коли вони приймають душ. Але для багатьох чоловіків це не так.
Олії, які виділяє ваша шкіра голови, призначені для харчування, захисту та збереження здоров'я волосся. Занадто часто миття шампунем видаляє ці масла, роблячи волосся тьмяним, ламким і слабким.

Часте миття може особливо нашкодити, якщо у вас від природи сухе або тонке волосся, або якщо ви використовуєте агресивний шампунь з сульфатами, парабенами і миючими засобами, що надто сушать.

Ми не пропонуємо вам повністю відмовитися від шампуню (тільки якщо волосся стає брудним і грубим - тоді і варто використовувати шампунь). Натомість перейдіть на зміцнюючий шампунь для збільшення об'єму і подумайте про те, щоб при необхідності відрегулювати частоту миття волосся в залежності від вашого типу волосся та інших факторів.

І пам'ятайте, що після миття волосся все одно має здаватися злегка жирним, оскільки це означає, що ваші натуральні масла не пошкоджені, і виконують свою природну функцію.
Використовуйте кондиціонер для волосся.

Сорян, хлопці, але використовуючи один шампунь ваше волосся не будуть виглядати на всі сто.

Пам'ятайте: навіть самий натуральний шампунь може видалити поживні олії з вашого волосся, і він не сильно захищає ваше волосся від повсякденних пошкоджень та несприятливих погодних умов.

Кондиціонер для волосся просто мастхев. На відміну від шампуню, кондиціонер не просто змиває жир і бруд.
Основні його функції:
  • Живить волосся та шкіру голови
  • Замінює втрачені олії
  • Сприяє росту волосся
  • Захищає та зміцнює кутикулу вашого волосся
  • Максимізує здоров'я волосся

Регулярно відвідуйте барбера.
Догляд за собою в пріоритеті включає регулярні походи в перукарню. Хоча це багато в чому залежить від вашої зачіски та довжини. Ми рекомендуємо вам робити це хоча б раз на місяць, щоб підтримувати форму зачіски.
І справа не тільки в тому, щоб зовнішній вигляд зачіски був із голочки. Згодом кінчики волосся піддаються впливу елементів, тепла та тертя від одягу, та повсякденної активності. Це може послабити пасма, привести до січених кінчиків і сушіння, більш пошкодженого волосся.
Регулярні стрижки можуть ефективно позбавити цих проблем, що з часом призведе до того, що волосся стане сильнішим і здоровішим.

Виберіть зачіску, яка підходить формі вашого обличчя.
Не всі зачіски однакові. І не всі хлопці виглядатимуть однаково, навіть із однаковою стрижкою. Тому важливо, щоб ви вибрали зачіску, яка підходить вашій унікальній формі обличчя.
Спочатку подумайте про форму свого обличчя та текстуру волосся. Якщо важко з підбором, запитайте у вашого перукаря. Ці хлопці мають справу з волоссям щодня і легко зможуть порадити вам кілька непоганих варіантів.Легше з волоссям.
Якщо ви жорстко і недбало поводитеся з волоссям при миття та укладання, ви надаєте собі велику ведмежу послугу. Зокрема, будьте обережні, коли:
Сушіть волосся
Не тріть і не тягніть волосся рушником з великою силою - це створить тертя і послабить пасма.
Уникайте дуже гарячого душу - вода з високою температурою видаляє ваші натуральні олії.
Будьте обережні при сушінні волосся феном - тривала дія високих температур зробить ваше волосся ламким і зневодненим, в основному схожим на сіно.
Натомість акуратно витріть волосся рушником, коли вийдете з душу. А якщо ви таки користуєтеся феном, не забудьте поставити на середній рівень тепла і тримайте фен на відстані від волосся.

Робіть укладання волосся
Не тягніть за волосся під час розчісування або укладання. Це викликає подразнення шкіри голови і з часом призведе до витончення волосся, особливо у хлопців, які вже почали втрачати волосся.
Більш розумний вибір - це виробити звичку акуратно розчісувати волосся (використання відповідного кондиціонера зробить волосся гладкішим і легшим) і не поспішати.
Використовуйте натуральні стайлінги для укладання волосся.
Занадто багато засобів для укладання волосся містять агресивні інгредієнти, які не тільки сушать і пошкоджують волосся, але й роблять його ламким. Крім того, глини для волосся, помади та пасти вбираються в шкіру голови набагато краще, ніж шампунь та кондиціонер.