БЛОГ

Жирне волосся. Причини та рішення


Через що волосся стає жирним?

Наш організм природним чином виробляє олії із сальних залоз у нашій шкірі: на нашому обличчі, голові та по всьому тілу. Так що не хвилюйтеся, олія в нашому волоссі - абсолютно природний процес. Нам потрібні масла (шкірне сало), щоб зберегти наше волосся здоровим, оскільки воно запобігає ламкості волосся. Ця олія також діє як водонепроникний шар для захисту шкіри.

image

З часом ця олія може накопичуватися, що робить наше волосся жирним і брудним. Таке накопичення може бути з численними проблемами.

Надмірне миття - це часта причина появи жирного волосся і в міру того, як воно стає жирнішим, ми відчуваємо необхідність їх мити. Це надмірне миття позбавляє шкіру голови натуральних масел і змушує сальні залози виробляти більше олії, щоб компенсувати втрату.

Частий дотик - нам часто доводиться поправляти зачіску, але коли ви торкаєтеся волосся, ви переносите масло з рук на голову.

Надмірне використання гребінця - розчісування волосся стимулює вироблення олії.

Неправильно підібраний засіб для стайлінгу – занадто багато засобу може створити небажаний шар на шкірі. Це може бути від липкого засобу, такого як віск чи бріолін.

Стрес - сальні залози чутливі до рівня стресу.

Генетика - якщо у ваших батьків жирне волосся/шкіра, ви більш схильні до того ж захворювання.

Гормони - підвищення рівня гормонів може вплинути на вироблення жиру. Статева зрілість може змінити рівень ваших гормонів.

Шкірні захворювання – важливо, щоб шкіра на голові була здоровою. У вас може бути суха шкіра через екзему або псоріаз. Оскільки шкіра висихає та втрачає, сальні залози будуть виробляти олію, щоб компенсувати цю втрату.

Нездорова дієта - вживання великої кількості жирної їжі буде сприяти збільшенню кількості жиру в шкірі.

Тип волосся - тобто те, у кого тонке волосся, на жаль, більш уразливий до жирного волосся.

Як вирішити проблему жирного волосся?

Якщо у вас дуже жирне волосся, не панікуйте, є багато речей, які ви можете зробити, щоб вирішити проблему. Якщо ви знаєте, що проблема пов'язана з генетикою, на жаль, її складніше вирішити, але є способи впоратися з нею.

Мийте голову 2 або 3 рази на тиждень – вам потрібно знайти хороший баланс для вашого типу волосся.

Поміняйте шампунь – додайте шампунь на основі ментолу у свою рутину.

Перевірте інгредієнти в засобах, які ви використовуєте - не використовуйте їх з доданою олією, такою як арганова олія.

Спробуйте натуральний засіб, такий як лимонний сік - змішайте два лимони з дистильованою водою - лимон діє як в'яжучий засіб і видаляє масло.
Відмовтеся від використання кондиціонера.

Проконсультуйтеся з дерматологом - це може бути стан шкіри, який потребує лікування.

Фізичні вправи - здоров'я тіла та розуму дуже важливо, і це також впливає на здоров'я волосся.

Дієта - переконайтеся, що ви їсте багато овочів та зменшите кількість жирної їжі, яку ви їсте.

Які засоби найкраще підходять для жирного волосся?
Вибір правильних засобів для волосся надзвичайно важливий. Вони мають величезний вплив на здоров'я вашого волосся і шкіру голови. Якщо у вас тонке волосся, можливо, спробуйте шампунь для густого волосся. Це допоможе додати білок до ваших волосяних фолікулів і, у свою чергу, стимулювати зростання волосся.

Для природно-жирного волосся спробуйте використати:
Шампунь спеціально для жирного волосся, особливо з чайним деревом або ментолом – чайне дерево корисне для шкіри та допоможе висушити шкіру голови.

Якщо ви хочете використовувати засіб для укладання, використовуйте матову пасту, щоб вона не надавала блиску. Чи не користуйтеся багато.
Уникайте засобів із силіконом - вони можуть накопичуватися та притягувати олію та бруд.
Сухий шампунь – його можна використовувати замість щоденного миття волосся. Будьте обережні, не використовуйте багато, оскільки воно може забити пори.

image