БЛОГ

Як прискорити ріст Бороди?

ФІЗИЧНІ ВПРАВИ

Фізичні вправи - зокрема, тренування з обтяженнями - допомагають підвищити рівень тестостерону. Найбільш ефективними є великі, функціональні, складні рухи, які залучають до роботи кілька груп м'язів. Віджимання, підтягування, присідання, станова тяга, жим штанги лежачи, жим на грудях і над головою - все це чудово підходить. Якщо ви новачок у важкій атлетиці, проведіть деякий час з тренером. Погана форма сповільнить ваші результати і призведе до травм. Якщо ви вели малорухливий спосіб життя, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж починати нові вправи.

ДІЄТА

Збалансована дієта, багата на білки, вітаміни та мінерали, допомагає підтримувати вашу бороду, дозволяючи їй максимально використовувати свій потенціал росту. Волосся складається з білка, тому забезпечення його достатньої кількості у вашому раціоні є надзвичайно важливим. Нестача білка може зробити пасма вусів крихкими та слабкими. Вітаміни групи В, С і D, а також цинк і залізо також допомагають бороді залишатися здоровою і стабільно рости.

БІОТИН

Доведено, що біотин допомагає зміцнити волосся і нігті, а його прийом у вигляді добавки покращує ріст волосся. Швидше за все, ви вже отримуєте достатню кількість біотину з їжею, і якщо це так, то додаткова доза не дасть багато користі. Але якщо у вашому раціоні не вистачає біотину, додавання його у вигляді добавки може допомогти бороді повністю розкрити свій потенціал.

СОН

Повноцінний восьмигодинний сон щоночі покращує якість вашої бороди, а також прискорює її ріст. Під час сну температура тіла знижується, що призводить до посилення кровообігу, в тому числі кровопостачання волосяних фолікулів і коренів. Чим більше поживних речовин потрапляє до волосяного фолікула та його коренів, тим краще.

СТРЕС

Стрес може змінити швидкість росту волосся на голові та бороді, оскільки він послаблює імунну систему, а ослаблена імунна система означає менший ріст волосся.