БЛОГ

Корисні Поради від Кращих Барберів

Мета більшості чоловіків - проводити якнайменше часу у ванній. Ось чому ми стрижемо волосся коротше. Менше волосся – менше догляду, менше проблем. Але насправді все не так просто, як здається. Щоб зачіска була ідеальною, а волосся здоровим, не потрібно багато зусиль, якщо ви знаєте, що робити. Ми зібрали найкращі поради від найкращих експертів.

1. Не мийте волосся щодня.
Ви можете подумати, що очищаєте волосся, але насправді можете завдати більше шкоди, ніж користі. Надмірне миття шампунем видаляє природний жир зі шкіри голови, а це найкращий засіб для зволоження шкіри голови. Навіть тим, хто має коротку стрижку, не варто мити голову шампунем щодня. Для більшості хлопців найкраще мити голову три-чотири рази на тиждень.

2. Тип шампуню, який ви використовуєте має значення.
Миття волосся дешевим шампунем - все одно, що мити машину милом для рук. Шампуні, до складу яких входить велика кількість агресивних інгредієнтів, які зазвичай містяться в більш дешевих засобах, можуть змивати велику кількість природних жирів, які захищають і зволожують ваше волосся. Коли настав час мити волосся, використовуйте шампуні, що не містять сульфатів.

3. Знайте свій тип волосся.
Знаючи, який у вас тип волосся - пряме, тонке, кучеряве, сухе, - і купівля шампуню, призначеного для них, може мати величезне значення. Ці шампуні містять певні інгредієнти, які є корисними для певних типів волосся.
Наприклад, кучерявому волоссю потрібно щось з великою кількістю зволожуючих інгредієнтів, тоді як формули для тонкого волосся містять інгредієнти, що допомагають збільшити обсяг.

4.Завжди використовуйте кондиціонер після шампуню (навіть якщо ви миєте голову без шампуню).
Ми всі хочемо заощадити час у душі, але миття волосся без кондиціювання може завдати серйозної шкоди волоссю. Кондиціонери відновлюють вологу. Якщо у вас коротко стрижене волосся, ви завжди повинні використовувати кондиціонер після миття голови, щоб волосся залишалося здоровим, і особливо це важливо для довгого волосся, навіть у ті дні, коли ви не миєте волосся шампунем.

5. Будьте обережні під час витирання волосся рушником.
Агресивне сушіння волосся рушником може принести більше шкоди, ніж користі. Ви повинні промокнути волосся рушником, а не терти. Мокрі волосся дуже сильно схильне до ламкості.

6. Не стрижіться у дешевих перукарнях чи барбершопах.
Найбільша помилка, яку роблять чоловіки, - це заощадити на стрижці та думати, що ніхто не впізнає. Дізнаються, повірте! Можна заощадити в іншому, але не на стрижці. Знайдіть перукарню або барбершоп, де відчуваєте себе комфортно, і де вам подобається робота майстрів. Різниця в якості сильно відрізняється, особливо коли волосся починає відростати, тоді-то і проявляються всі косяки дешевої стрижки.

7. Надайте форму волоссю, поки вони ще вологі.
Після душу, поки ваше волосся ще вологе, надайте волоссю форму за допомогою рук або гребінця. Коли волосся почне сохнути, форма почне фіксуватися, що допоможе полегшити укладання з використанням стайлінгу.

8. Наносите стайлінг на вологе волосся, не мокре.
Більшість засобів на водній основі і наносити їх набагато легше на вологе волосся, ніж на сухе.Рекомендуємо сушити волосся рушником або використовувати фен протягом 30 секунд, поки вони ще не встигли висохнути.

9. Перед використанням добре розітріть стайлінг на долонях.
Чоловіки, як правило, пропускають цей момент і дарма. Засіб для укладання волосся необхідно добре розтерти на долонях. Це забезпечить більш рівне покриття і не утворює грудок на волоссі.

10. Використовуйте сольовий спрей.
Сольові спреї - найуніверсальніші засоби для укладання чоловічого волосся. Вони круті, тому що діють і як престайлінг, і як засіб для фіксації. Якщо у вас більш тонке волосся, сольовий спрей може зробити його густішим. Сіль додає волоссю текстуру та додає об'єм. Більшість спреїв також мають легку фіксацію, тому їх можна використовувати замість сильніших помад, паст чи глин. Розпорошіть спрей на вологе волосся і дайте їм висохнути на повітрі або скористайтеся феном.