БЛОГ

Як вибрати перший укладальний засіб і не облажатися?

Ми не знаємо, як ви сюди потрапили: випадково нагуглили нас або є вірним читачем блогу Ducky. Але точно знаємо, що, коли ви тут, налаштовані ви рішуче. Перший стайлінг, як і все перше в житті, здатне або назавжди прив'язати ваше серце до барбершопів і виробників чоловічого стайлінгу, або зіпсувати всі враження про косметику для хлопців. Тому зараз з усією відповідальністю проведемо вас крізь нетрі незрозумілих слів і пояснимо, що до чого. В ім'я пасти, воску та бріоліну, поїхали :)

Вибір засобу залежить від ряду факторів, ми пройдемося по кожному з них та опишемо, який засіб підійде у кожному випадку.

Тип та густота волосся
Волосся може бути тонким і щільним, слухняним і неслухняним, густим і рідким. Чим тонше волосся, тим легша текстура має бути у стайлінгового засобу. "Важкий" віск або бріолін "придушать" собою волосся і зачіска буде виглядати так, ніби ви не мили голову приблизно тиждень.

Тонкому волоссю не підійдуть засоби на олійній основі і не завжди будуть доречні засоби дуже сильної фіксації. Зазвичай таке волосся легко укладається і не потребує додаткового приборкання. Вибирайте гелі легкої фіксації, глини, пасти чи помади на водній основі. Окремо варто виділити сольовий спрей. Це відмінний варіант для тонкого волосся, яким потрібне легке недбале укладання без обтяження.

З густим, жорстким і неслухняним волоссям все навпаки. Їм потрібен стайлінг, який утримуватимуть їх у укладанні якомога довше і якнайсильніше. Вибирайте засоби з воском та оліями. Підійдуть гелі сильної фіксації, бриолін, помада та паста.

Бажаний ефект
Усі чоловічі засоби для укладання дають два ефекти: глянсовий та матовий. Деякі стайлінги, наприклад помади, бувають як глянсовими, так і матовими. Пасти та глини найчастіше матові, а бріолін та гель дають яскраво виражений глянцевий фініш. Тут все просто - визначтеся, хочете блищати чи ні, і прочитайте на баночці, матове воно чи глянсове.

Фіксація
Засоби можуть давати слабку, середню та сильну фіксацію. Вибір стайлінгу залежить від типу волосся, як ми написали вище, і від ваших уподобань. Одні хлопці люблять легку недбалість, іншим потрібне укладання "волосок до волоска" і бажано так, щоб трималося годин 48. Ну, 40 у гіршому випадку. Любителям залізобетонних укладок варто звернути увагу на віск та бриолін (тільки обережно, вони блищать, як капот відполірованої машини у сонячний день). Якщо потрібно, щоб зачіска трималася намертво, але не блищала, придивіться до глини та паст.

Ну, а якщо ви хочете варіант "я нічого не вкладав, просто саме так красиво вийшло", зверніть увагу на пудру, сольовий спрей, глину та помаду на водній основі. Ці засоби дають легку або середню фіксацію, матовий або напівматовий фініш і дуже виглядають природно.

Нанесення
Останній важливий чинник – складність нанесення. Якщо ви ніколи не укладали волосся, то чим простіше нанесення, тим краще. Бріолін та віск – досить складно наносити. Вони густі і швидко застигають, тому вважатимемо, що це “next level” у рівнях навичок укладки. З гелами простіше, але вони досить швидко висихають і потрібно встигнути вкласти волосся відразу після нанесення засобу.Тому ми рекомендуємо починати з глини, пасти чи сольового спрею. Ви отримаєте легку або середню фіксацію, природний вигляд волосся та легкість у нанесенні. Ці стайлінги не висихають за секунду і завжди є можливість "переукласти" волосся, якщо щось пішло не так (а вперше точно щось піде не так, і це окей).

Сподіваємося, тепер вам буде трохи простіше орієнтуватися у світі засобів для чоловічого укладання. А якщо ще залишилися питання, зв'язуйтесь з нами у зручний для вас спосіб, і ми на все відповімо.