БЛОГ

Як відростити бороду?

Нехай зростає.
Не голись. Не стрижи її. Не чіпай її. Чим довше ви можете чекати, тим краще.
Кожен хоче знати, як швидше відростити бороду. Так, ми теж хочемо.
Краще уникати дзеркал деякий час :) Як правило, перший тиждень - найважча фаза. Дайте бороді мінімум 4 тижні, перш ніж робити якісь серйозні маніпуляції з нею.

image

Через пару тижнів форма вашого волосся на обличчі стане очевидною. Зверніть увагу, що лінія бороди – це не лінія щелепи. Знайдіть лінію, поклавши середній палець на яблуко Адама та вказівний палець поверх нього. Все, що нижче, можна зголити.
Коли ви почнете виглядати і почуватися неохайно (а це трапиться), використовуйте тример для бороди, щоб прибрати волосся, що стирчить.

Руки геть.
Під час зростання бороди вам захочеться помацати її руками, а цього робити не варто, особливо брудними руками. Ця шкідлива звичка може дратувати шкіру. І найголовніше, занадто часті дотики можуть призвести до розколу волосяних кінців і навіть лисих плям на обличчі.

image

Щоб звести до мінімуму свербіж та вросле волосся, почніть використовувати олію для бороди з першого дня. Масло для бороди зволожують шкіру та волосся на обличчі. Воно усуне свербіж, позбавить від лупи бороди і розгладить грубе волосся бороди будь-якої довжини.

Догляд за бородою.
В ідеалі, з самого першого дня почати догляд за бородою. Виберіть продукт, який вам подобається за ціною і запахом, і використовуйте його. Як згадувалося раніше, почніть використовувати масло для бороди, щоб зробити бороду привабливою і комфортною. Почніть користуватися спеціальною щіткою для бороди. Регулярне розчісування допоможе очистити шкіру і позбавить сверблячки.

Будь здоров.
На сьогодні існує безліч засобів, які обіцяють збільшити обсяг і прискорити зростання вашої бороди, але єдино правильне і перевірене рішення - це гарне харчування, здоровий спосіб життя і фізичні вправи!
Дотримуйтесь збалансованої дієти, скорочуйте споживання нездорової їжі і пийте воду (дуже багато пийте). Добавки з мультивітамінами і біотином, а також вітаміном B, який важливий для здоров'я вашого волосся, шкіри і нігтів, не зашкодять.

Будь-яка фізична вправа корисна для вас, але силове тренування справді може допомогти вашій бороді. Тяжка атлетика стимулює вироблення тестостерону, який збільшує ріст волосся. Доведено!

image

Нарешті, найпростіший і найдешевший спосіб підвищити рівень тестостерону – це сон. Гормон виробляється під час швидкого сну, тому намагайтеся якнайбільше спати по 7-10 годин на добу.

Як змусити бороду рости швидше.
Як згадувалося раніше, здоровий спосіб життя є єдиним перевіреним способом прискорення росту волосся. Хоча міноксидил не рекомендується для обличчя, деякі люди стверджують про позитивні результати. Ми не перевіряли.

Природний спосіб швидше відростити густу бороду - це здорове харчування, спорт і трохи терпіння.

Не зупиняйся.
Якоїсь миті ви захочете все зголити, а ви точно захочете. Та борода, про яку ви мріяли набагато ближче, ніж ви думаєте. Не робіть нічого, про що ви пошкодуєте пізніше.

Якщо ви хочете, щоб борода зростала швидше, сконцентруйтеся на догляді за волоссям на обличчі. Використовуйте шампунь для бороди, а потім кондиціонер для бороди або олію для бороди.
Головне це поставити мету та рухатися до неї!

image